"Färre än 5% av våra klienter går inte vidare med sina projekt"

"Egen virtuell server med backup och övervakning 1000kr / mån"

"Har ni en affärsidé som ni vill gå vidare med? Ring 08 525 01 300"

"Erfarenhet ger kunskap, kunskap ger erfarenhet"

Visa meny

En Entreprenörs bekännelser

Måndag 27 Juni

Ja då var vi tillbaka efter en lång frånvaro vi har helt enkelt inte haft tid att hinna med att skriva i bloggen. Beklagar detta verkligen, men expansionen av telefonoperatören har tagit alldeles förmycket tid. Det kan bli frånvaro ifrån skrivandet även vidare framöver men min förhoppning är att jag ska hinna med även detta. Sommaren står för dörren och vi vill passa på att önska alla våra kunder en trevlig och härlig Sommar.

Torsdag, 3 Februari 2011

Det har varit ett långt uppehåll i skrivandet den senaste tiden. Allt beror på att jag har fått mer och mer att göra för vårt andra företag EasyIP. Men nu så ska jag ägna några minuter åt detta. Vi har en ny version av vårt ramverk på gång och i och med detta en hel rad nya funktioner och tjänster. Det är med stor glädje efter flera månaders hårt slit kan meddela att flertalet av de funktioner som våra kunder har eftersökt eller velat ha nu finns tillgängliga rakt av utan extra kostnad. En försenad Julklapp ifrån oss till alla våra kunder med version 3.0.

Måndag 11 Okt 2010

En dag full med administration fakturor ska skickas påminnelser ska kontrolleras och projekt ska planeras stressigt. Julbord bokat, Julklappar planerade, höstens interna projekt är på gång.

Måndag 9 Augusti 2010

Ah! då börjar dagarna bli som normalt igen semestern är avslutad och vilken semester sedan. Europa runt i bil på två veckor vi har haft det kanon. Men nog om semestrar jag antar att ni vill veta vad vi gör och vad som sker. En kollega till mig har tagit ett konsultuppdrag i Kuwait (!) ja ni läste rätt tydligen var det bortåt 40 grader i morse vid halv åtta. Han fick med sig en IP-telefon ifrån vårt andra bolag EasyIP som han har provat och är sanslöst nöjd. Även de andra Svenskarna som arbetar i samma projekt där nere var imponerade då de använder Skype själva. De säger att det här är något helt annat. Och det är det vi har hört i tre år nu dvs. att ljudkvaliten och prestandan är oslagbar. Så vem vet vi kanske får se en pressrelease att kunden för projektet där nere vill sluta avtal med EasyIP. Vi håller tummarna och önskar så klart alla lycka till. 3W Solutions har legat lågt under sommaren men vi är laddade med ny energi för att ta tag i nya utmaningar och projekt vi artar detta med att fortsätta programmera på vår butiksplatform eCommerce 3.0 somär en komplett e-handelslösning med allt ni vill ha och lite till. Det arbete vi gör tillsammans med er är att vi bestämmer hur framsidan ska se ut och fungera samt att vi hjälper er med design och framställning och upprättande av butiken i någon av våra hallar. Nu ska jag återgå till alla papper som måste tas om hand mer information kommer i morgon!

Tisdag 10 Augusti 2010

Sökningar, hur många gånger har ni som programmerar gjort en sökfunktion åt en kund eller åt er själva och insett att nej kunden tror att den ska ha samma funktion som Google ? Och visst med lite full text index via MySQL så kan man få något snarlikt men långt ifrån samma effektivitet och smidighet och framför allt hastighet. Detta är alltid ett problem när man diskuterar projekt med en kund. Kunden har en uppfattning om vad vissa funktioner ska göra eller hur de ska fungera baserat på deras vardagliga surfande. Och varför skulle det vara någon skillnad egentligen ? Varför ska kunden inte få det som kunden tror at de beställde ? Jo antingen så får man beskriva problemet tydligt för kunden och i ett mycket tidigt skede och förklara att nej du kan inte få exakt som det du beskriver men snarlikt. Eller så får man helt enkelt integrera sökning ifrån Google i projektet.

Onsdag 11 Augusti 2010

Idag var en mycket bra dag för EasyIP flertalet kunder har visat stort intresse för verksamheten och vill ha offert. Jättekul verkligen och speciellt eftersom EasyIP under flertalet gånger har slagit ut betydligt större aktörer i konkurrens. Vilket känns otroligt bra.Nu ska vi in med fler säljare och fortsätta jaga in nya leads.

Torsdag 12 Augusti 2010

Nu är det dags för iPhone 4 för bolaget har vi bestämt. Så in med förlängning av abonnemang och beställningen är iväg. Säga vad man vill om Apple men Steve Jobs är i en klass för sig visst det är inte bara han som gör allt bra så klart men det är oerhört starkt att bli av med bolaget och kickad ifrån styrelsen och sedan komma tillbaka och vända bolaget på det sätt han har gjort. En makalös bedrift och en av våra största entreprenörer.

Fredag 13 Augusti 2010

Fredag, och veckorna rullar på i allt snabbare takt. Det är fortfarande sommar och tid finns för eftertanke och fundering på de olika affärsideér och projekt som har varit och som vi själva planerar för hösten. Problemet har varit som alltid att hitta tid att göra varje projekt till 100% för är det något jag ogillar så är det att skapa halvdanna projekt eller lösningar. Kan vi inte få till det till 100% så är det inte klart. Det är först när vi känner själva att projektet har sådan kvalité och funktion att det inte bara fungerar utan även fungerar välldigt välldigt bra och smidigt. Vår senaste platform (RDF 3.0) hjälper oss att så snabbt det är tekniskt möjligt komma framåt i projekt och lägga grunden till det vi ska bygga och göra det på ett välldigt snyggt sätt. Genom denna platform kan vi sedan gå vidare och skapa en mycket mycket konkurrenskraftig platform som vår vilket PHP system som helst att blekna. Det är dessvärre ofta så att kunden inte förstår vad dfaktiskt har för ett system och vad vi skulle kunna göra med deras projekt. Ofta tycker kunden att vår platform är lite stel och saknar möjlighet att redigera samtliga sidor i ett projekt. Detta är något som inte bara är oerhört svårt att genomföra för vissa typer av sidor och innehåll utan näst intill omöjligt om det ska vara lätt för en icke teknisk person att förstå vad de gör och hur de ska göra det. Visst det har skett oerhörda framsteg i och med HTML 4 och lager hantering med absolut positionering. Men att skapa en sida med jQuery funktioner som pratar med en Flash och laddar dynamisk innehåll är inte så lätt att genom ett CMS få till. Det finns många tappra försök att lägga till "objekt" så som en Flash och sedan specificera olika parametrar som ska till detta objekt för att det ska fungera eller specificeras. Men att implementera olika jQuery funktioner är inte lika lätt. Visst nu säger den med lite sinne för detta att ja men det där går att lösa. Ja klart allgår att lösa men problemet kvarstår att skapa upp avancerade dynamiska webbsidor med samma teknik som ska lagras. Det jobb som måste till och den användarvänlighet som måste finnas för att en icke tekniskt kunnig person ska kunna hantera det kräver oerhört mycket jobb och vi vidhåller att lösningen endå inte blir optimal. Därför så väljer vi att hjälpa kunden med att skapa upp och redigera avancerade sidor efter kundernas önskemål.

Måndag 16 Augusti 2010

Den här veckan tänkte jag ta upp ett välldigt stort och omdiskuterat ämne. Nämligen SEO (Search Engine Optimization) och vad det innebär vad man bör tänka på och hur man kan förbättra sina sidor för att på bästa möjliga sätt få bästa möjliga träffar på sökmotorer så som Google.Vi startar med de vanligaste parametrarna så som meta_title, meta_keywords och meta_description. Dessa tre speciificeras i headern för varje webbsida som man skapar. Innehållet i dessa ska återspegla dels de sökord man är intresserad av att få upp högt i sökmotorer. Och gäller då endast för de sökningar användarna gör. Så säg att vi vill få upp ordet webbutveckling. Så bör meta_title inledas med webbutvecking som ett av de nyckelord vi vill behandla. Här kan man ha flera ord men försök att minimera antalet till 5-6 st max och de måste ha något med innehållet i sidan att göra. Om vi går vidare så ska meta_keywords innehålla de sökord man vill definiera för att beskriva innehållet sidan så här ska också återfinnas webbutveckling. I meta_description så ska en kort beskrivning finnas som genom en till två meningar helst och med de ord man önskar beskriva innehållet i sidan. Denna text syns sedan som beskrivningstext för ett sökresultat i sökmotorer.

Tisdag 17 Augusti 2010

Vi fortsätter vår genomgång av SEO optimering av webbsidor. Igår gick vi igenom meta_title och meta_keywords samt meta_description. Idag så ska vi gå igenom hur man strukturerar upp en webbsida så att den genom divs. HTMl taggar ger sökmotorer en så bra bild av vad man vill med innehållet som är möjligt. Vi valde då att ta ett mycket konkurrensutsatt ord som webbutveckling i vårt exempel. Så för en webbsida så ska en inledande rubrik på en webbsida innehålla ett eller flera av de ord man önskar som bäst representerar innehållet i denna sida. Titeln inleds med ordet webutveckling.och ska vara omskrivet av h1 tagg. Texten i sidan ska sedan beskriva innehållet för orden man har valt. Ett bra sätt att utvärdera de olika orden är att ta ut statistik på olika sökord genom ex. Googles eget verktyg för Adwords. Vi ska beskriva vad Adwords i Googles fall är senare i veckan. När sedan Google indexerar sidan så kommer sökmotorn att titta på titel taggen samt de olika nyckelorden somr beskrivna samt beskrivningen av sidan och även innehållet som faktiskt är det som vi ska presentera för användaren. Många använder ett så kallat "tag cloud" för att lista flertalet sökord som med länk eller utan länk representerar det man vill att användaren ska få träff på för att komma till just denna sida.

Blog arkiv 2011

Blog arkiv 2010