"Färre än 5% av våra klienter går inte vidare med sina projekt"

"Egen virtuell server med backup och övervakning 1000kr / mån"

"Har ni en affärsidé som ni vill gå vidare med? Ring 08 525 01 300"

"Erfarenhet ger kunskap, kunskap ger erfarenhet"

Visa meny

En Entreprenörs bekännelser

Torsdag 17 Juni 2010

Ny kund till EasyIP återigen vilket glädjer oss. Vi vet vad vi håller på med det känns skönt vår strategi fungerar och kunderna jublar kan det bli bättre ? Ikväll 17:00 drar vi strömmen i serverhallen i Uppsala. 19:23 allt har gått bra och vi är åter i full drift. En kund till hittas runt 20:32 som verkar sakna automatisk uppstartskript den noden kom inte med så den får startas manuellt. Då har vi gjort en hel del arbeten på driften bara genom detta samt att ett större arbete i området som sker var tredje år är genomfört. Programmering och testning åt Måleributiken för Norge, Danmark tar större delen av natten.

Onsdag 16 Juni 2010

Förberedelser för lansering av Måleributikens webbutik på Norska och Danska förbereds - testning pågår. Ytterligare planering inför planerat driftsavbrott i serverhallen i Uppsala tar en del av kvällen. En hel del kunder berörs och servicearbeten som byte av batterier i UPS.er samt uppgradering av minnen i de större noderna ingår i arbetet.

Tisdag 15 Juni 2010

Mobilplatforme klart några små detaljer återstår sedan så är den lanseringsklar. Men det blev välldigt välldigt bra och funktionellt mycket stabilt.

Måndag 14 Juni 2010

Programmering av funktionsstöd till IF Skadeförsäkringar. Förberedelser inför service arbeten i serverhallen i Uppsala. Ekonomi och Administration tar nästan hela dagen.

Söndag 13 Juni 2010

Arbete med mobilplatform tar större delen av dagen. Återigen LinkedIn är grymt bra nu återigen ett tiotal nya kontakter i en rad branscher för att inte tala om ett nytt intressant Investmentbolag. Det här kan bli intressant - verkligen.

Lördag 12 Juni 2010

Morgonen inleds med fortsatt programmering av den mobilplatform som ska leveras Måndag. Planering nya kunder och offertskrivande.

Fredag 11 Juni 2010

Möte med Jajja Communications, ett välldigt trevligt möte och en mycket bra uppgörelse på plats. Samarbetsavtal ska tecknas vilket vi ser välldigt positivt på. EasyIP är först ut med mera aktiv SEO optimering. Flertalet nya kunder har via EasyIPs webbsida kontaktat oss för offert och även blivit kunder. Vi ser mycket positivt på utvecklingen där. Beställningar på telefoniutrustning i form av IP-telefoner inkommer. Jag känner mer och mer att vi måste ta tag i vår nya systemplatform och skriva klart delar i den för leverans till nya kunder och nya segment av kunder.

Torsdag 10 Juni 2010

Arbete hemma i villan hela dagen funderingar på ett nytt stort projekt dyker återigen upp i huvudet men har vi tid? Letar investerare till EasyIP tar mycket tid och verksamheten i både 3W Solutions AB och EasyIP lider av att detta arbete tar mycket tid. Måste säga att LinkedIn är verkligen helt kanon! Den kommer att slå det mesta i samma kategori det är jag rätt säker på. Så många kontakter man har! Äldre kollegor och samarbetspartners i tiotals kontaktas under dagen. Flertalet kontakter visar sig vara intresserade av samma saker som en själv dessa måste vi så klart kontakta. Dagen avslutas runt midnatt med bas funktionalitet klar för en ny kund.

Onsdag 9 Juni 2010

Idag är en alldeles speciell dag en dag som kan förändra en stor del av allt vi gör på EasyIP och detta i bara positiv bemärkelse. Jag kan dessvärre inte gå in på vad detta innebär i detalj men kan nämna att EasyIP har för avsikt att signera ett Letter of Intent med annan extern part vilket kommer att förändra värdet på både det andra bolaget och EasyIP. Detta är mycket mycket spännande och har mycket hög prioritet.

Tisdag 8 Juni 2010

Möte med Swedbank, ja säga vad man vill men banken har sjunkit något i mina ögon den senaste tiden. Allt beroende på den personal som dessvärre antingen inte ger oss någon prioritet eller helt enkelt glömmer bort oss. Ja ni läste rätt glömmer bort oss, alltså om jag var en bank för ett bolag som 3W Solutions så hade jag inte glömt bort dem då vi omsätter en hel del pengar för att vara så små som vi är och vi är aldrig sena med betalningar för att vi är ett välmående företag. Men dessvärre så har Swedbank den absolut bästa internetbanken det bara är så. Fortsatt programmering på SMS platform åt kund tar större delen av dagen. Lansering Fredag alt. Måndag efter helgen allt beroende på om vår grafiker ska fortsätta vara sjuk eller om han har tillfrisknat. I med lite alvedon och kom hit nu bums :)

Måndag 7 Juni 2010

Programmering på mobilplatform tar större delen av dagen. Relativt enkelt att skriva men välldigt välldigt roligt varför ? Jo just känslan av att kunna nå den vart man befinner sig via mobilen är alltid spännande. Det skapar alltid en känsla av hur effektiv den här tekniken är och framför allt hur effektiv den kommer att bli.Har själv en iPhone 3GS som inte kommer att ersättas av någon annan mobil för ett bra tag framöver om möjligt nya iPhone 4. Under 2009 så provade jag säkert bortåt 15 mobiltelefoner bla. Symbian, Windows Mobile med märken som HTC, SonyEricsson, Nokia mfl. Men efter att ha återigen fingrat på en iPhone så ledsen men de har inte en chans. Att Apple nu har gått om ärkerivalen Microsoft gör mig inte ett dugg förvånad. Steve Jobs har alltid varit en mycket stor förebild och idol. Han erbjuder använder en teknik som är så pass enkel och smidig att alla kan använda den. Det är faktiskt lite åt det hållet jag själv gärna vill se 3W Solutions lösningar ien mån de faktiskt går och inte sliter förmycket på kundernas plånböcker. Att skapa ett gränssnitt som är enkelt att använda kräver ofta flera gånge rmer tid och tid kostar pengar. Sitter vi två utvecklare på ett projekt och fokuserar så finns inga gränser det vet vi. Vi har skapat lösningar och system åt företag under flertalet år nu och får vi bara tiden och lugnet bakom så kommer resultatet att bli något alldeles extra. Precis som iPhone.en blev för några år sedan. Det är inte idéerna det är fel på utan tiden man har på sig att få skapa dem. Det är därför som 3W Solutions i Jan 2010 återigen tog fram nästa version av sitt ramverk Rapid Development Framework nu i version 3.0

Fredag 4 Juni 2010

Fredag äntligen Fredag! Mycket händer nu varje dag tiotal nya kunder på gång för EasyIP bara på några veckor stärker vår förhoppning om vårt mål per sista Juni. Beställning av telefoner för EasyIP administrativa rutiner och annat tar mycket tid den här dagen. Programmering på nytt mobilprojekt åt kund äter också några timmar. Lansering av Måleributikens nya butiksplatform förbereds. Ny offertförfrågan inkommer alltid roligt med nya affärer. Och ett bevis på att vi faktiskt gör rätt saker detta är återigen en äldre kund som återvänder kanske efter det att de har insett att vi levererade mycket bra saker efter att ha provat andra dyrare eller billigare alternativ. Detta stärker oss bara ytterligare snart sommar nu kör vi!

Torsdag 3 Juni 2010

Fakturering för båda bolagen tar hela dagen ja vi hanterar det mesta manuellt fortfarande. Det är en hel del saker som måste hanteras manuellt för att det skulle bli för invecklat att automatisera just nu. Men vi tittar på en lösning som kan hjälpa oss vem. Programmering åt en av våra största kunder gick som planerat och ett stort problem löste sig under dagen vilket känns välldigt bra. Nu återstår bara en ny kunds system som ska upp i Beta det får bli kvällspass.Zennström lanserar Rdio ja vad ska mans äga ? När ens egna idéer tar slut så tar man till och kopierar det senaste Svenska undret. Tycker det är en märklig manöver även om Zennström sitter på mycket kapital och visst förstår möjligheterna med strömmad media. Att bara tjäna pengar är inget som imponerar på mig faktiskt det kan vem som helst göra. Det som däremot imponerar är de som skapar något nytt och kreativt som ingen annan har gjort förut och med snyggt framfört med snygg paketering och enkelhet. De entreprenörer som sitter där ute och tänker ut en välldigt smart och smidig lösning för att förenkla för andra då går det undan efter lanseringen.

Onsdag 2 Juni 2010

Inköp av ett nytt konkursbo sysselsätter större delen av dagen testning av servrar och en bladserver rör till dagen - trevligt om inte annat men i vilken hall ska de placeras tro. Känner mer och mer att vi har alldeles förmycket kapacitet och för lite kunder i förhållande till kapaciteten vi skulle kunna vara betydligt större men det är min vakna tid som sätter begränsningen. Prioriteringar är något som används varje ny timme.

Tisdag 1 Juni 2010

Programmering och mycket telefonsamtal summerar dagen webbsidan borde jag ta tag i men hinner inte. Den har inte så hög prioritet längre mest roligt att skriva av mig här. Inser mer och mer hur mycket kunskap man har med sig i bagaget och vad man har skapat under åren det är lite märkligt att lite kod kan om sätta miljoner på några månader men med rätt affärsidé så fungerar det. EasyIP tar allt mer tid i anspråk och prioriteringarna är ibland mycket om inte omöjligt svåra.

Måndag 31 Maj 2010

Programmering hela dagen med div. kundprojekt. Riktigt produktiv dag med mycket arbete gjort. Vår grafiker var på plats och producerade som vanligt bra alster. Snart dags för Steve Jobs att återigen stå på scen och berätta för världen varför de kan mobiler bäst kan bli välldigt intressant den här gången.

Fredag 28 Maj 2010

Möte på mitt andra bolag på vårt kontor i Stockholm, återförsäljare som önskar få oss som kunder tja varför inte. Dagen fortlöper utan att några större aktiviteter sker. Mycket sittande i bilköer i Stockholm mestadels av arbetet utförs i bilen via mobilen.

Blog arkiv 2011

Blog arkiv 2010