"Färre än 5% av våra klienter går inte vidare med sina projekt"

"Egen virtuell server med backup och övervakning 1000kr / mån"

"Har ni en affärsidé som ni vill gå vidare med? Ring 08 525 01 300"

"Erfarenhet ger kunskap, kunskap ger erfarenhet"

Visa meny

En Entreprenörs bekännelser

Torsdag 1 Juli 2010

Nu tar vi semester i alla fall några av oss. Vi återkommer efter semestrarna med en hel del saker som händer och sker. Glad Sommar önskar vi på 3W Solutions!

Onsdag 30 Juni 2010

Idag skulle vi träffat en ny potentiell säljare til EasyIP. Jag blev dessvärre tvingad att vara hemma och hade ingen möjlighet att träffa honom. Men fick en snabb genomgång via telefon istället. Jag tror det finns mycket potential i det som diskuterades och det kan bli riktigt riktigt bra. Kändes lite märkligt att få en bekräftelse ifrån ett dataspel på vad man har gjort fel vilket egentligen borde ha varit en självklarhet. Genom att ha spelat Fable 2 och köpt upp en hel del verksamheter och sedan när jag varit ute i skogen sett en klump pengar landa på mitt huvud för att symbolisera utdelning av inkomster. Vad är det jag yrar om? jo att man kan inte göra allt själv hur många timmar man än tror att dygnet har. Att genom att se till att andra hjälper en att skapa saker man själv inte har tid med eller enkelt kan skapa. Och framför allt det som är viktigast att göra en hel del saker parallellt. Det här är verkligen inget jag inte förstår men har bara inte tänkt i dessa banor rut. Tidigare så var det mest jag som fick en ide och ville prova och se om det gick att ta det vidare eller inte. Så fullt uppe i dessa tankar så missade jag att om vi istället delar ut jobbet på många andra och på ett välldigt tydligt sätt förklarar hur det ska fungera för att alla parters del i projektet ska gå att lägga ihop. Så kommer hastigheten vi skapar saker att öka markant.

Tisdag 29 Juni 2010

En sak som stör mig något oerhört är att jag brukade ha en session för mig själv en del av dagen där jag hade ledig tid för mig själv att fundera ut vad vi skulle göra härnäst. Vet inte om ni känner igen er? men Sedan jag fick allt mer och mer att göra så försvann mycket av den oerhört positiva energin man får av att veta att det man gör är något välldigt välldigt positivt och spännande. Som om man vore 18 år igen och precis hade kommit på hur man bäst tar sig fram i den djungel vi lever i idag. Och sedan kom tvillingarna så nu har man def. ingen tid eller ork och energi över till en själv överhuvudtaget. Det är nog det jag saknar mest just nu. Möjligheten att själv få fundera ut det där lilla extra som kommer att förändra allt i den tjänst man håller på att ta fram just nu. Eller funktioner och tjänster till 3W Soluitions eget ramverk. Så frågan är hur man kommer tillbaka till just den känslan igen för den är oerhört viktig för hur ett företag mår och funrar. Jag har inget bra svar på den frågan just nu men antar att mycket sömn och möjlighet att kunna åka bort ifrån alla måsten minst två timmar per dag borde göra susen. Om någon har några bra ideer så skicka in dem så kanske ni vet något jag har missat.

Måndag 28 Juni 2010

Måndag igen och mycket administration som vanligt i slutet på månaden. Fakturor som ska kontrolleras och hanteras nya fakturor som ska skrivas och skickas för alla bolag med mera. Mycket av jobbet kan jag lägga på vår redovisningsfirma men en del faller som alltid tillbaka på mina axlar. Och hämmar då så klart bolagets framfart men vad säger man det man inte gör själv blir inte bra gjort eller hur var det nu igen?

Fredag 25 Juni 2010

De som känner mig vet att jag är en person som sällan ger upp. Jag har nästan alltid något nytt på gång och känner stor energi och engagemang i de ideer jag försöker sätta till verket. När vi bestämde oss för att skriva om vårt eget ramverk så skedde det med lite vemod. Att ta något man har arbetat med i flera år och bara titta på det som en taskig kladd för att försöka skriva om allt och skriva det rätt ifrån början är inte helt enkelt. Och samtidigt så finns ju alltid risken att det inte är lika enkelt att använda som i den tidigare versionen eller att man kan uppgradera utan att ägna timmar och dagar åt att bara försöka få mindre saker att fungera. Beslutet fattades i alla fall att skriva om ramverket ifrån grunden och att det skulle skrivas i Java 6 eller JDK 1.6 för den som vill. Vi hade villda diskussioner om vad som var rätt eller fel när vi utvecklade ramverket många nya funktioner och tjänster lades till av mig själv och inte riktigt alla kom med i den versiom jag nu använder då jag skriver det här. Men det mesta av alla de funktioner jag önskade kom med vilket var mycket bättre än vad jag först hade tänkt mig.små mindre förbättringar har tillkommit av mig själv under månaderna som har gått sedan vi lanserade v3.0 och det finns mycket arbete kvar om det ska bli så fulländat som jag hade visionerat ifrån början. Tanken är inte dum inte dum alls desto med jag har funderat på vilka funktioner jag vill ha med desto mer sugen har jag blviit på att slutföra även detta. Så vem vet kanske blir det en v4.0 i Januari 2011.

Torsdag 24 Juni 2010

Igår påbörjade jag en redogörelse för ett av de stora projekt jag har varit delaktig i och jag tänkte fortsätta att berätta om det idag. För den som har läst vad jag skrev igår så vet man att jag slutade med att vi snabbt steg i antalet användare och nådde 1000 användare efter relativt kort tid. Det finns ett register inom Shipping som heter Loyds List det är en sammanställning av i princip samtliga rederier och mäklare inom Shipping som är värda att nämna. Antalet medlemmar i Loyds List har passerat 12.000 stycken. Hansalogic har sedan starten haft antalet medlemmar i Loyds List som en måttstock för vad vi skulle vilja ha i antalet registrrade medlemmar.på Hansalogic. Jag personligen valde att avgå ifrån bolaget då ledningen och jag hade olika uppfattning om vad som var bäst för företaget. Jag som var den som hade gjort absolut mest jobb var missnöjd med andelen andelar som jag hade i förhållande till alla andra. Då jag var en mycket stor drivkraft för att få Hansalogi�� fötter och verkligen lyckas med sin ide så var kravet att jag skulle jobba mest hela tiden med projektet mycket stort. Detta resulterade i osämja och anklagelser mellan oss som arbetade på företaget och jag valde att lämna bolaget. Jag sa tidigt att bolaget inte kommer att lyckas om jag inte får arbeta med personer som förstår och inser hur verkligheten ser ut och vad vi måste göra för att få fart på projektet på allvar. Några år senare gick Hansalogic AB i konkurs. Rättare sagt sommaren / hösten 2009. Vid konkursen så hade Hansalogic över 4000 registrerade kundkonton och över 7000 fartyg. Det vi inte visste då men som jag vet idag är att Hansalogic var en av världensstörsta inom Dry Cargo Shipping. Idag ägs konkursboet av 3W Solutions AB och Hansalogic v3.0 är under utveckling.

Onsdag 23 Juni 2010

Runt 2000 så ringde Calle en vän till mig och sa jag har ett företag jag vill att du ska vara med i. Smickrad som jag var att de hade sökt upp mig och ville prata så åkte jag dit. Det visade sig vara en av Calles tidigare arbetsgivare som ville träffa en duktig programmerare för att hjälpa dem i deras nya gemensamma företag. Hansalogic AB hette bolaget, målsättningen var att förändra det sätt som transportföretag och transportmäklare utbyter information. Ett minst sagt djärvt och nytänkande sätt hade skissats ned. Detta skedde långt innan 3W Solutions blev att aktiebolag så jag bedrev samma företag men under en enskild firma med samma namn. Då jag alltid har velat förbättra och effektivisera informationsflöden och användarhantering så tog jag mig an uppdraget som en av de minioritetsägarna. Vid de möten vi alla i företaget hade så diskuterades Portalen som vi kallade ytan eller användargränssnittet där användaren skulle styra och filtrera ut information blixtsnabbt. Häråg vi på informationen som ett aktietorg. Där ett avslut kunde ske bara minuter efter det att informationen om erbjudandet hade lagts in. Kravet på filtrering och lättförståelighet var mycket högt satta och testades i en utvecklingsmiljö. Resultatet blev ett system med två delar en för lastägare och en för fartygsägare. Här fanns liknande funktioner på endera sida för att filtrera ut information på antingen via landet som lasten eller fartyget ska avgå ifrån alt. storlek på last eller vad det är för last. Användarna ökade i rask takt och vi nådde relativt snabbt tusen registrerade konton. fortsättning följer....

Tisdag 22 Juni 2010

3W Solutions AB är ett framgångsrikt företag där jag personligen har lagt oerhört många timmar av hårt arbete för att skapa. Det är inte många som förstår hur mycket jobb man måste göra för att få till ett företag med god renome med bra ekonomi och goda kontakter. Det kräver månader och år av slit och engagemang. Men jag tror det speglar oss som jobbar där vi ger sällan upp vi är engagerade och vi älskar det vi gör. Allt detta paketerat i ett företag där mycket av det man vill göra går att göra. Vi har egna hallar för drift och mängder med hårdvara och utrustning att köra våra ideer och tjänster på. Vi har ekonomi och förtroende för att ta in stora kunder och erbjuda dem vårt engagemang och expertis. Så frågan är vad vill vi att 3W Solutions ska bli ? Ja den frågan har jag fått många gånger och svaret kommer alltid att bli det samma - Vi skapar bolaget efter vad vi vill att det ska vara, vi har ingen direkt plan att vi ska bli 50 anställda eller att vi ska omtta 30 miljoner eller börsintroduceras. 3W Solutions har alltid varit en inkubator för entreprenörer och i sin tur deras engagemang och framtida företag. Vi vill genom att sälja våra tjänster hjälpa andra att inte göra samma misstag som vi vet att många andra har gjort allt för att lyckas.

Måndag 21 Juni 2010

När man är ledig under sommaren så hinner jag alltid fundera en hel del ibland alldeles förmycket. Men som vanligt så dyker den ena affärsiden upp efter den andra. En yrkesskada sa en nära vän ja förmodligen. Men vad ska man göra med alla dessa ideer? Jag menar vi har inte tid att göra dem alla även om de flesta innehåller verkliga godbitar. Vi kan inte bara ignorera dem för vissa av dem är för bra för att inte prova. Sälja dem? För mig som entreprenör så hamnar jag i ett dilema mellan kreativitet och tid inget nytt på kartan men välldigt välldigt frustrerande. Så lösningen är in med med folk och kör. Njae riktigt så enkelt är det inte man måset dels ha rätt folk och sedan ha tiden att hantera dessa människor eller verktyg eller idesprutor eller vad vi nu ska kalla dem. Det beror helt på hur de är som person och vad de kan bidra med. Det finns och har alltid funnits en person som jag har beundrat under större delen av mitt liv nämligen Steve Jobs. Steve har skapat saker oerhört stor passion för vad sludprodukten måste bli för att den ska bli perfekt. Allt Apple gör är långt ifrån Perfekt. Men om du jämför vad Apple skapar och tar fram och jämför med vad andra leverantörer tillverkar i samma bransch som Apple och de olika segment de arbetar i. Så är skillnaderna enorma Apple har inte bara designen på produkterna utan även funktionen och enkelheten de har helt enkelt maskerat bort all teknik flyttat fram användargränssnittet och gett användaren kontroll över hur de vill använda och se sina tjänster. Steve du kommer alltid att vara den största sedan skivat bröd.

Fredag 18 Juni 2010

Vi har precis haft ett planerat avbrott i en av våra driftshallar vilket alltid är lika spännande. Anledningen till avbrottet är att den kraftstation som matar hela området med el kommer att dels servas men också förmodligen uppgraderas för att klara framtida behov. Kommer alla servrar tillbaka upp kommer saker att starta överhuvudtaget.kommer allt att fungera? Ja denna gång gjorde det faktiskt det allt bara fungerade vilket var välldigt lugnande inte bara för oss utan även för våra kunder. Man blir alltid lite nervös när man har så pass stora och viktiga kunder som vi faktiskt har där företagen bakom sajterna faktiskt livnär sig på att sajten existerar och ligger uppe. Men vi kan lägga detta planerade avbrott bakom oss då det har fungerat förvånandsvärt bra för att vara så många servrar och så mycket arbete som skulle avklaras under dessa timmar. Tack alla inblandade.

Blog arkiv 2011

Blog arkiv 2010